fbpx
Forsiden Alle poster Olav Risan – Making Up For Last Time

Olav Risan – Making Up For Last Time

Olav Risan er mest kjent for tiden i Drolsum Stasjon, men nå slipper han sin første soloskive og sammen med produsent Daragh Wearen Murphy (Anders Dahlberg, Exo Kids, The Ease osv osv) har han laget en godbit av en skive.

Det er jo mange fra musikkmiljøene rundt både Drolsum Stasjon og Anders Dahlberg (og Dahlberg selv) involvert her, og lydbildet har Risan og Daragh plassert trygt og solid i den norske utgaven av Heartlandrock. Innlandsrock, er det en greie nå? Der finner vi nevnte Dahlberg, Trond Svendsen, Kenneth Norum, The Contenders osv.

Risan skriver på engelsk på denne plata, som også er en relativt stor og uvanlig overgang i forhold til Drolsum Stasjon, som gjorde bluegrass på norsk, og Risan var låtskriver bak flere av Stasjonens beste låter. De fleste går jo fra engelsk til norsk, og opplever hvor vanskelig DET er. Men det er pokker ikke enkelt å uttrykke seg god på engelsk heller. Nødrimene og klisjeenes moderspråk skal behandles med nennsom hånd for å låte godt. Og i den øvelsen får Risan bestått og vel så det.

For tekstene er velskrevet, tydelig gjennomarbeidet og holder seg for gode til både nødrim og platthet. Selv om temaene i hovedsak svever rundt kjærlighetens uransakelige veier, så finner vi også tekster som funderer rundt temaer som status eget liv og verden rundt seg – som i duetten med Anders Dahlberg på – bængeren “Waiting For The World To Come Around” der man bare venter på at verden skal oppdage kvaliteter man sitter på. Den aldeles sinnsjukt fengende åpneren “Slowly Sinking In” har også mange av disse funderende kvalitetene, som utforsker det å aldri helt ta med seg det som har skjedd i livet rundt seg.

Nevnes må også countryperlen “Life Is What You Get”. En herlig pedal steel og en perfekt inngang til refrenget deler plass med en historie om å ta livet som det kommer, kanskje som medlem i et band som “nesten” slo bredt igjennom?

Making Up For Last Time er en meget god solodebut fra Olav Risan, og Daragh Wearen Murphy viser nok en gang at han har et knakende godt produsentøre. Han treffer sjangeren på spikeren, og tilfører låtene det trøkket de trenger for å løfte seg. Jeg synes de rocka låtene fungerer aller best, og ser for meg at dette kan trøkke temmelig bra live!

Bandet på platen består av Olav Risan: vokal, kor, gitarer og mandolin. Daragh Wearen: bass, gitarer, kor. Remi Fagereng: trommer, perkusjon. Anders Dahlberg: gitar, vokal, kor. Christian Nordby: gitar. Tor Einar Stokke: gitar. Herman Wildhagen: pedal steel. Øyvind Kløve Kjernlie: pedal steel. Tor Einar Stokke: slide gitar. Kjetil Moslåtten: banjo. Ola Aanje: orgel, mellotron, marixophone, melodicaogpiano. Ida Hansen Næset: kor. Christian Nordby: kor.

Tilbring litt tid med Olav Risan og Making Up For Last Time i høst, det tror jeg du kommer til å sette pris på.

Plata er ute digitalt, og kommer på vinyl i løpet av høsten. Risan tar forhåndsbestillinger på sin Facebookside.

Forrige artikkelFrank Hammersland – The Ocean Sleeps Alone Tonight
Neste artikkelClaudia Scott – The Belle of Singapore
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here